Fosfatidylserine (phosphatidylserine)

Fosfatidylserine is goed voor het geheugen en concentratievermogen, kan helpen om beter te reageren bij spanning en inspanning, heeft een gunstige werking op oriĆ«ntatie en concentratie en kan de prikkeloverdracht tussen cellen bevorderen.
Ondersteunende werking van fosfatidylserine bij de volgende aandoeningen:
  • Fostatidylserine verbetert de hormonale respons van het lichaam op training (verlaagt de cortisolspiegel en verhoogt de testosteronspiegel bij inspanning).
  • Heeft een belangrijke rol in de gezondheid van de hersenen, zenuwstelsel, celfunctie (bevordert de prikkeloverdracht tussen de cellen) en immuunsysteem.
  • Heeft een gunstige werking op oriĆ«ntatie, bevordert het concentratievermogen, verbetert het geheugen, helpt om beter te reageren bij spanning en inspanning.
Meer info:
  • Neem 10 dagen achtereen elke dag 600 mg fosfatidylserine met daarna een 15 minuten inspanning. Er zal meer testosteron aangemaakt worden en minder cortisol. Fosfatidylserine zit in membranen van cellen. In kleine humane studies verlaagt fosfatidylserine de concentratie cortisol na inspanning en stress. De aanmaak van testosteron werd daarentegen hoger door het supplement.
  • Fosfatidylserine zit in lecithine, maar je moet wel erg veel lecithine slikken om de dosis binnen te krijgen. In 100 milligram lecithine zitten ongeveer 15 milligram fosfolipiden, en slechts een deel daarvan is fosfatidylserine.
  • Fosfatidylserine komt vooral voor in onze hersenen en bevordert dan ook de concentratie, volgens een bepaalde studie ook bij ADHD.
  • Sporters kunnen de stof gebruiken om sneller te herstellen en hun concentratie scherp te houden. Ook bekend zijn de stoffen choline en inositol, die goed zijn voor een verantwoord cholesterolgehalte, de afbraak en verbranding van vet ondersteunen en bevorderlijk zijn voor geheugen en concentratie.